IceStorm90 straalmachine

Een innovatieve degelijke alleskunner

IceStorm90, is de meest efficiënte en milieuvriendelijke industriële reinigingsmachine op de markt.

Een intelligent en degelijk ontwerp, gebruik van eerste klas materialen, en inzetbaar voor talloze toepassingen, de IceStorm90 heeft alles in zich om vele jaren te probleemloos te presteren. Er zijn twee uitvoeringen van de IceStorm90 beschikbaar, namelijk de IceStorm90 Base en de IceStorm90 Dual.

IceStorm90 Base
De IceStorm90 werkt volgens een verbluffend eenvoudig principe. Nadat de IceStorm90 op een spanningsbron is aangesloten, wordt hij gevuld met het medium. Het medium bestaat uit ijsklontjes (meestal van gewoon bevroren kraanwater). In de voorraadbak kan 45 kilo ijsblokjes worden gestort. De IceStorm90 wordt aangesloten op een compressor welke lucht aanzuigt. De ijsblokjes worden gedoseerd door een shreddermechanisme gevoerd om uiteindelijk als granulaat in de slang met uitgaande lucht te worden meegezogen. Vervolgens komt het mengsel van ijsgranulaat en lucht onder hogedruk via de spuitmond op het te reinigen oppervlakte terecht. Deze spuitmond of nozzle kan van uitvoering verschillen, afhankelijk van de gewenste kracht, dichtheid en snelheid van het medium. De operator heeft de keuze om alleen lucht of een mengsel van ijsgranulaat en lucht op het te reinigen oppervlakte te spuiten.

IceStorm90 Dual
De IceStorm90 Base is geschikt voor bijna alle toepassingsmogelijkheden, echter er is een beperkt gebied waar de IceStorm90 Base niet kan worden ingezet en dat is voor reiniging van objecten die onder elektrische spanning staan, of waar totaal geen water mag worden gebruikt. Om ook dit soort toepassingen mogelijk te maken is er sinds kort de IceStorm90 Dual op de markt. Het verschil met de Base uitvoering is de mogelijkheid om als medium ook droogijs te gebruiken. Hierdoor heeft men een nat ijs en droogijs machine in 1. 

Droog-ijs functie
Met de IceStorm90 Dual kan je gemakkelijk overschakelen van ijsblokjes naar droogijs als medium. Droogijs, is minder sterk reinigend vanwege de lichtere massa, en als medium is het veel duurder in aanschaf, en droog ijs is ook zeer beperkt houdbaar, maar voor de toepassingen waar totaal geen water mag worden gebruikt, en toepassingen waar apparaten onder elektrische spanning staan is overschakelen op de droog-ijs functie de ideale oplossing. Men drukt slechts op één knop op het bedieningspaneel en de IceStorm90 functioneert als droogijs reiniger.

Technische gegevens
De IceStorm90 is voorzien van een CE-certificaat.

 • Inhoud voor ijsblokjes: 45 kilo
 • Inhoud voor droogijs: 90 kilo
 • Verbruik: 0.5 tot 2.5 kilo per minuut

 • Werkdruk: 6 tot 14.5 bar
 • Perslucht: 5 tot 12 m3 per minuut

 • Voltage: 220V
 • Gewicht: 220 kilo
 • Afmetingen: 106 x 71.5 x 119 cm

Overige gegevens
De IceStorm90 is voorzien van vier heavy-duty wielen, waarvan twee zwenkbaar, voor optimaal gebruiksgemak. De gehele buitenkant is vervaardigd van geanodiseerde platen. Intern is hoogwaardig roesvrijstaal en aluminium toegepast. De gehele aandrijving is van zeer slijtvast materiaal vervaardigd.

Standaard Uitrusting
Elke IceStorm90 wordt geleverd met:

 • Spuitpistool;
 • Twee verschillende nozzles;
 • Luchttoevoerslang van 15 meter;
 • Uitgaande slang van 15 meter;
 • Koffer voor de nozzles;
 • En een uitgebreide handleiding.

Accessoires
Ice-Blast heeft een range van nozzles beschikbaar om voor elke klus de juiste voorhanden te hebben. Dit kan variëren van reiniging van dunne teflon coatings in voedselindustrie tot verwijderen van verflagen en corrosie op boorplatforms.

 

meer over stralen met ijs
Wilt u aan de slag met de IceStorm90?

neem vrijblijvend contact met ons op