Breed inzetbaar

Van kwetsbaar tot zeer abrasief

De IceStorm is de enige industriële reinigingsmachine die voor elke toepassing geschikt is. Dit omdat de IceStorm zowel met nat ijs als met droog ijs kan werken.

Petrochemie
De IceStorm is zeer geschikt voor het verwijderen van oliën, bitumen, corrosie en vetten. Dit kan zowel op het land als ook op zee, en zelfs onderwater. Het verbruik van water wordt tot een minimum beperkt, de verontreiniging is eenvoudig op te vangen en af te voeren. Geen afscherming van objecten meer nodig voor het reinigen. Op offshore locaties wordt een enorme besparing op zoetwater gerealiseerd. Dit levert een aanzienlijke logistieke besparing op.

Voedingsmiddelen
De IceStorm is overal inzetbaar in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en heeft als groot voordeel dat het waterverbruik minimaal is terwijl de hoeveelheid chemische reinigingsmiddelen sterk kan worden gereduceerd. Tijdsverlies om de grote hoeveelheden water die voor de schoonmaak nodig zijn weer te verwijderen zullen tot het verleden behoren. Productie installaties hoeven niet uitgeschakeld te worden om te worden gereinigd.

Openbare Ruimtes
De IceStorm is uitermate geschikt voor:

  • Het reinigen van wegdek waar olie of andere vloeistoffen zijn gelekt;
  • Het verwijderen van graffiti van gebouwen, geluidswallen en treinen;
  • Het verwijderen van aanslag op alle soorten gevelmaterialen, zoals steen, hout, aluminium.

Saneringswerkzaamheden
Brandschade, denk hierbij aan het reinigen van ruimtes waar roetdeeltjes en brandresten moeten worden verwijderd. Asbestsanering is eenvoudiger en goedkoper uit te voeren met de IceStorm, vanwege de unieke eigenschap de vervuiling in het medium in te kapselen en zo praktisch volledig af te kunnen voeren.

Papier, Printing en Packaging
Inktresten, storingsgevoelige drukkerij machines, de Icestorm reinigt probleemloos, zonder nadelige invloeden op de kwaliteit van het eindproduct. Er is slechts weinig water wat achterblijft, terwijl de operationele kosten minimaal zijn. Kartonnagemachines zijn snel gereinigd. Productielijnen voor papier, pulp kunnen efficiënt en snel worden gereinigd, denk daarbij ook aan lijmresten.

Automotive
De IceStorm is zeer geschikt voor vele toepassingen in de automotive industrie. Gegoten aluminiumdelen kunnen perfect worden gepolijst en ontbraamd. Spuitgietmallen voor kunststofdelen worden in korte tijd volledig gereinigd. Lasnaden kunnen perfect glad worden gemaakt. Vetlagen en coatinglagen welke tijdens productieprocessen noodzakelijk waren worden eenvoudig verwijderd. Spruitstukken, verdeelblokken worden geheel schoon en braamvrij opgeleverd. Mallen voor autobanden productie zijn in kortst mogelijke tijd weer inzetbaar

Marine
Scheepsrompen en onderwaterobjecten. Schelpen, schaaldieren, zeewier die gevoelige onderdelen van een romp of onderwaterobjecten afdekken, blokkeren en de weerstand onderwater vergroten, moesten ofwel op het droge worden verwijderd of door duikers met handgereedschap.

De IceStorm heeft de oplossing voor het schoonmaken van scheepsrompen en andere onderwater objecten. Met een speciale onderwater straalmond, worden de scheepsrompen en andere constructies in zeer korte tijd weer glad en schoon. Geen risico voor beschadigingen van de wand, of die nu van staal, kunststof of aluminium is.

Ook voor reiniging van bassins zoals zwembaden biedt de Icestorm90 de ideale oplossing.

 

bekijk hier onze producten
Wilt u meer weten over de voordelen?

neem vrijblijvend contact met ons op